Kleine stadstuin (Groningen)

In deze kleine stadstuin hebben we elke vierkante meter slim benut zonder dat het te vol lijkt.

Ontwerp

Het begon allemaal met een ontwerp. Onze klant wilde graag twee terrassen. Ook moesten we rekening houden met meerdere deuren, een schuur en ingang. Door de bestrating in het ontwerp vloeiend te laten lopen voelt dit heel natuurlijk aan.

Graafmachine

Bij aankomst in de tuin leek het wel een wildernis (zie de foto’s). We hebben een kleine graafmachine moeten gebruiken om door het dichte groen te komen.

Bestrating

De bestrating moest passen bij het karakter van het huis, een charmante jaren ’30 woning. Daarom hebben we gekozen voor gebakken Waaltjes in combinatie met moderne 60×60 keramische tegels. Deze duurzame mix behoudt zijn kleur in de loop der jaren en is gemakkelijk schoon te houden. Zelfs de grote tegels zijn in de vorm van de border gezaagd om het zo sierlijk als mogelijk te maken.

Verlichting

Bovendien hebben we slimme verlichting op de muren en in een van de borders gemaakt, zodat de tuin het hele jaar door bruikbaar is. Zodat de klant zelfs in de winter haar kamado (BBQ) kan aanzetten en genieten in de tuin.

Beplanting

We hebben een diversiteit aan planten in de tuin geplaatst om zoveel als mogelijk onkruid te voorkomen. Ook hebben we gekozen voor veel bloei en veel kleur in de borders om er veel leven aan te geven.

Schutting

Ten slotte hebben we ook de oude schutting vernieuwd, waardoor de tuin nu een frisse, eigentijdse uitstraling heeft