Complete Tuinaanleg Meerstad (Groningen)

 

Bij dit project zijn wij begonnen met een ontwerp. De klant had al een ontwerp laten maken door een architect. Dit ontwerp heb ik gebruikt om de tuin te realiseren.

Schutting
Eerst hebben we de schuttingen en hagen geplaatst om zo al een afscheiding te creëren. Het unieke van de schutting aan de
openbare weg is dat deze deels open is.

Als je er recht voor staat kun je er een klein beetje doorheen kijken en dat geeft je dus ook niet een opgesloten gevoel. Vervolgens hebben we het grondwerk gedaan en meteen alle leidingen, afvoer en drainage (Waterafvoer) in de grond gegraven.

Bestrating

Toen dat klaar was hebben we de bestrating gelegd. Het leuke van deze bestrating is dat het zeer strak is, maar toch ook speels door de accent tegel en de verschillende paden/terrassen rondom het huis.

Overkapping

Zodra de bestrating klaar was hebben we de overkapping geplaatst. Al onze overkapping bouwen wij zelf op wens van de klant. Dit geeft het voordeel dat we alles op maat maken zoals de klant het bedacht heeft en we kunnen ook nog aanpassingen maken als dat beter uitkomt.

Verlichting

Toen de overkapping eenmaal stond hebben we de pergola’s en het hout hok geplaatst. We hebben toen ook de verlichting in de pergola’s, overkapping, schuurtje, schuttingen gemonteerd. De verlichting in de tuin is allemaal geïntegreerd in een app. Dit heeft het grote voordeel dat je ze apart kunt dimmen en schakelen. Ook kunt u ze dan in een schema zetten dat ze op bepaalde tijden aangaan.

Beplanting

Het enige wat nog ontbrak was de beplanting en dat is in een tuin heel belangrijk om het juist dat warme huiselijke gevoel te creëren. In de voortuin staan alleen maar siergrassen en bloembollen. De bloembollen geven de eerste bloei in het voorjaar waar daarna de siergrassen het dan snel opvangen met de geplaatste boom.

In de achtertuin is er gekozen voor meer vaste planten die wat meer bloei geven. Natuurlijk staan hier ook vele bloembollen in.

Onderhoudsvriendelijk

Dit is een onderhoudsvriendelijke tuin. Dit komt doordat er een robotmaaier is en de planten die erin staan snel dicht gaan groeien. Ook door grote tegels heeft onkruid weinig kans om te groeien.